Carnaval

Op maandag 12 februari vierden we carnaval in ons woonzorgcentrum. Een aantal bewoners deden een kleurrijke outfit aan. Anderen kozen voor een hoed, boa, strik, bril… De zaal was één kleurenpalet en er heerste een opperbeste sfeer. Ook een aantal medewerkers gingen volledig op in de carnavalssfeer.

Voor de muzikale omlijsting konden we rekenen op zanger Fabrice. Hij bracht een variatie aan nummers van vroeger en nu, afgewisseld met carnavalsliedjes. Het waren vooral liedjes die mooie herinneringen opriepen en waarmee we konden meezingen en/of mee dansen.

Tijdens de pauze stond de verkiezing van Prins en Prinses Carnaval 2024 op het programma. De drie mooist verkleedde vrouwelijke en mannelijke bewoners, mochten naar voor komen. Er waren twee opdrachten.

De eerste opdracht luidde als volgt: breng samen met je partner (familielid, personeelslid of vrijwilliger) een ballon tot ontploffen door tegen elkaar te duwen. Dit zorgde voor hilarische momenten.

De twee snelste vrouwelijke en mannelijke bewoners speelden verder voor het felbegeerde kroontje. Voor de tweede opdracht moest je over een dosis zelfdiscipline en ‘mikkunst’ beschikken. Breng de nagel in de fles zonder de handen te gebruiken. Het staat dan ook buiten kijf dat ook hier hilarische beelden en kreten naar boven kwamen. Martin Teirlinck en Monique Surdiacourt mogen de titel van Prins en Prinses Carnaval 2024 toevoegen op hun palmares. Een titel waar ze zelf behoorlijk fier over waren. Ze feliciteerden elkaar uitbundig. Het leek net Hotel Romantiek!

Het was opnieuw een swingende namiddag, waarover nog enthousiast werd nagepraat.

 

Auteur: Christine De Smaele

Carnaval

Reacties

Populaire posts van deze blog

Optreden Mme. Zaza Project

Muzikaal optreden Garry Hagger

Zomerfeest in WZC Ter Caele