Playbackshow

Op woensdag 22 november stond er in de namiddag een gloednieuwe playbackshow op de kalender. Een show waar de bewoners en hun familie altijd met veel plezier naar uitkijken. De medewerkers van WZC Ter Caele liepen die middag een beetje zenuwachtig heen en weer door de gangen van het woonzorgcentrum. Er werden nog wat pasjes geoefend, concrete afspraken gemaakt, attributen aangebracht, de playlist werd bekeken en een laatste blik in de spiegel geworpen. Het publiek zat vol spanning te wachten.

Het verhaal verliep als volgt: Natjen en Tuurken vertrokken op weekend met de fiets naar de Ardennen voor een reünie met de KLJ. Er werd een scenario uitgeschreven waarbij telkens verwezen werd naar een liedje. Een diversiteit aan nummers kwam hierbij aan bod: ‘Bagagedrager’, ‘De meeste dromen zijn bedrog’, ‘De drie biggetjes’ en ‘Scheetze, loetze’ zijn slechts een greep uit het ruime aanbod. De gekende liedjes werden uitbundig meegezongen door de aanwezigen.

Natjen en Tuurken gaven zich voor de volle 100 % en beleefden met overgave de ‘ups and downs’ die ze tijdens hun weekend meemaakten. Hierbij namen ze de aanwezigen mee in hun verhaal. Er werd gebruik gemaakt van visuele en verrassingseffecten, tot groot jolijt van iedereen. Iedereen was mee met het verhaal en de artiesten slaagden erin om de aanwezigen te betrekken met hun enthousiasme. Er werd niet alleen aandachtig geluisterd en veel gelachen, maar ook gedanst, zowel op als naast het podium. Het werkte aanstekelijk bij zowel medewerkers als bewoners. Niet enkel onze klusjesman Johan, maar ook Natjen en Tuurken werden overdonderd door onverwachte wendingen. Dit alles zorgde ervoor dat we ook nu weer kunnen spreken voor een zeer geslaagde en super mooie show. Voor het scenario, het enthousiasme en de gezelligheid kregen we een dikke tien.

Dank aan alle collega’s, vrijwilligers en bewoners die hun steentje hebben bijgedragen tot het welslagen van deze namiddag. In het voorjaar van 2024 komen we met veel plezier terug met een nieuwe show.

 

Christine De Smaele Playbackshow

Reacties

Populaire posts van deze blog

Optreden Mme. Zaza Project

Muzikaal optreden Garry Hagger

Zomerfeest in WZC Ter Caele