Briljanten huwelijksjubiluem

Op zaterdag 18 november waren Mariette De Reu (bewoonster) en Noël De Wispelaere 65 jaar getrouwd. Een gelegenheid die we niet zomaar voorbij konden laten gaan. Hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen waren talrijk aanwezig. Ook onze bewoners sloten met plezier aan op deze feestelijke namiddag.

In de namiddag kwamen de ‘jonggehuwden’ onder luid applaus en op de tonen van de bruidsmars de zaal binnengewandeld. Er werd van start gegaan met het officiële gedeelte waarbij Schepen Jonas De Wispelaere de jubilarissen feliciteerde. Hij las hen eveneens de felicitaties van het Koningshuis voor. De voorzitster van Zorgbedrijf Meetjesland en de campusdirecteur namen eventjes de tijd om de jubilarissen te feliciteren en hen geschenken te overhandigen. Traditiegetrouw werd er ook een gedicht voorgelezen waarbij de levensloop van Mariette en Noël werd geschetst. Op de muziek van  ‘Les Lacs du Connemara’ werd de bruidstaart, een lekkere biscuit, gedemonstreerd en aangesneden. Na de koffie en gebak was het tijd om ‘dancing Mariette en Noël’ officieel te openen. In een mum van tijd stond de dansvloer gevuld met jong en oud. Er werd uitbundig meegezongen en gedanst. Er heerste een opperbeste sfeer.

Voor deze gelegenheid hadden de kleinkinderen en achterkleinkinderen van de jubilarissen een eigen tekst geschreven op de muziek van ‘laat de zon in je hart’ (karaoke versie René Schuurmans): ‘Meme en pepe briljant’. Een versie die op veel bijval kon rekenen.

De achterkleinkinderen showden hun beste dansmoves op het liedje van Camille Dhont: ‘Rihanna’. Een supermooi gebaar dat Mariette en Noël zeker wisten te appreciëren. Ze waren zichtbaar aangedaan.

Het werd een supergezellige namiddag die de jubilarissen niet snel zullen vergeten.

Moe maar gelukkig werd er afscheid genomen op het toepasselijke nummer: ‘de laatste dans’.

We wensen Mariette en Noël nog vele gelukkige jaren.

Christine De Smaele

Briljanten jubileum

Reacties

Populaire posts van deze blog

Optreden Mme. Zaza Project

Muzikaal optreden Garry Hagger

Zomerfeest in WZC Ter Caele