Werelddierendag

 In het kader van Werelddierendag kregen we op vrijdag 6 oktober bezoek van Kurt De Smet (zoon van Denise Van De Walle) met zijn kippen en konijnen. Heel wat geïnteresseerden namen plaats in de ontspanningsruimte. De kippen vlogen in het rond terwijl de konijnen vaak angstig om zich heen keken. Ondertussen nam Kurt het woord en gaf met veel enthousiasme uitleg over zijn dieren.

Kurt had 20 konijnen mee. Wist-je-dat je een konijn steeds bij zijn vel mag nemen en dat een Vlaamse reus hier ontstaan is in Gent en omstreken? Aan een Vlaamse reus is veel vlees, maar ze worden nooit geslacht. Een Vlaamse reus doet zijn behoefte in de kattenbak en is heel tam. Een Vlaamse reus is altijd effen van kleur. De vier Vlaamse reuzen kregen veel aandacht. Op de tafel zaten ook verschillende rassen dwergkonijntjes zoals ‘Kleurdwergen’ met heel korte oortjes. Opvallend waren de ‘Teddy dwergen’. Dit zijn dwergkonijnen met heel lang haar.

Daar waar de konijnen steeds worden getatoeëerd voor op een tentoonstelling, worden de kippen geringd.

Het grootste kippenras in België is de Mechelse koekoek en het kleinste ras is de ‘Watermaalse baardkriel’.

 

Kurt had vandaag ook dwergkonijnen mee van een tweetal maanden oud en een volwassen haan mee, een chochin kriel in parelgrijs.

 

Wist-je-dat konijnen hooi en korrels, wortels en oud brood eten? Kippen eten vooral graanmengeling en legmeel (van elks de helft). Kurt heeft alle maanden 2000 kg veevoeders nodig voor 300 konijnen en 500 kippen. Dus je kan rekenen dat je al snel aan meer dan 1000 euro zit zonder het hooi, stro, de vaccinaties van de dieren enzovoort.

Het is dan ook overduidelijk dat er uit noodzaak wel eens een dier moet verkocht worden.

 

We kunnen enkel maar bewondering hebben voor Kurt!

 

Christine De Smaele

Werelddierendag

Reacties

Populaire posts van deze blog

Optreden Mme. Zaza Project

Muzikaal optreden Garry Hagger

Zomerfeest in WZC Ter Caele