Project ‘Visite – de tekenklas op verplaatsing’

 Op maandag 23 oktober vond het project ‘Visite – de tekenklas op verplaatsing’ voor de tweede keer dit jaar plaats. 18 kinderen van de lagere school uit de Dokata school uit Gent en een 10-tal bewoners van het woonzorgcentrum staken hiervoor de handen uit de mouwen.

Met ‘Visite - de tekenklas op verplaatsing’ worden twee generaties samengebracht door middel van tekenen: kinderen en ouderen.  Aan de hand van een spel gingen ze als tekenpartners aan de slag. De kinderen mochten hierbij de leiding nemen en alle tekenopdrachten goed uitleggen aan de bewoners. Elk groepje speelde op eigen tempo.

De ouderen werden uitgenodigd hun steentje bij te dragen. De opdrachten waren zo opgesteld dat er overleg was tussen de verschillende generaties. De bewoners vonden de opdrachten moeilijker dan de vorige keer, maar samen met de kinderen lukte het hen om vele tekenopdrachten tot een goed einde te brengen.

Als afsluiter werd er gezellig nagepraat bij koffie en limonade. Een groepsfoto en dikke knuffel van sommige bewoners en kinderen toont aan dat de opzet van het project zeker bereikt was.

Bedankt juf Marijke, meester Guillaume en alle deelnemers. Het was een fijne, artistieke namiddag.

Christine De Smaele

Visite

Reacties

Populaire posts van deze blog

Optreden Mme. Zaza Project

Muzikaal optreden Garry Hagger

Zomerfeest in WZC Ter Caele