Bezoek school MPI – Het vindingrijk

Op vrijdag 13 oktober mochten we een 14-tal leerlingen ontvangen van de school het MPI Het vindingrijk uit Evergem. In het kader van het thema 'beroepen' kwamen zij een kijkje nemen in ons woonzorgcentrum. Zij kregen eerst een rondleiding waarbij ze kennis konden maken met het hoog-laagbad, een hoog-laagbed en een tillift. Uit ervaring weten we dat zo'n zaken onmiddellijk de aandacht hebben van de kinderen. Ook een rolstoel is een gegeerd object. De kinderen organiseerden spontaan een rolstoelrace.

Daarna werden de leerlingen verdeeld over het gelijkvloers en de eerste verdieping. Zij mochten mee helpen bij een activiteit om voeling te krijgen met de bewoners. Er werden nagels gelakt, sjoelbak gespeeld en uiteraard gerichte vragen gesteld.

De leerlingen moeten volgend jaar een keuze maken over welke studierichting zij gaan volgen. Een aantal kinderen waren na deze middag overtuigd om toch iets in de zorg te doen. Ze vonden het hier super plezant en ‘mega wijs’. Ze vonden dat onze bewoners er gelukkig uitzagen. Mooi toch!

Er werden plannen gesmeed om terug te komen. De leerlingen zagen het volledig zitten om eens mee te komen helpen.

Bedankt juf Marieke en graag tot de volgende keer.

 

Christine De Smaele


Het vindingrijk

Reacties

Populaire posts van deze blog

Optreden Mme. Zaza Project

Muzikaal optreden Garry Hagger

Zomerfeest in WZC Ter Caele