Op zomerreis naar Blankenberge

 Op donderdag 7 september zijn we op zomeruitstap naar Blankenberge geweest. Ze spraken die dag van 30 graden in het binnenland. Ideaal weertje om op uitstap naar zee te gaan. Met een volgeladen bus, 51 bewoners en begeleiders, trokken we rond 10 uur richting de kust. We waren voorzien van voldoende zonnecrème en zonnehoedjes. Iedereen had er duidelijk zin in.

Aangekomen in Blankenberge konden we eerst genieten van vol-au-vent met frietjes in restaurant Floreal. En of het smaakte! Daarna kon iedereen vrijblijvend een deugddoende wandeling maken in de zeelucht of genieten van een terrasje. Onze bewoners genoten zichtbaar van een dame blanche, coupe aardbeien, pannenkoek of verfrissend drankje. We zagen glunderende gezichten. Iedereen genoot op zijn manier. Het heerlijke zeebriesje op de pier zorgde toch voor wat verkoeling. Een paar bewoners waagden hun kans en gingen pootje baden in zee. Een deugddoende verfrissing.

Rond 16u30 keerden we terug huiswaarts. In het woonzorgcentrum konden de bewoners nog samen met hun familie en de vrijwilligers genieten van een avondmaal.

Na een fantastische maar ook wel vermoeiende zomerreis, besloten vele bewoners om dan ook vroeg onder de wol te kruipen.

Christine De Smaele Zomerreis

Reacties

Populaire posts van deze blog

Optreden Mme. Zaza Project

Muzikaal optreden Garry Hagger

Zomerfeest in WZC Ter Caele