Feest van het woonzorgcentrum

Op donderdag 14 september stond het feest van het woonzorgcentrum met barbecue op de planning. Dat is een feest voor bewoners en medewerkers maar vooral voor de vrijwilligers. Zij worden die dag traditiegetrouw eens extra in de kijker gezet.

Alles was tot in de puntjes geregeld, maar dat was buiten corona gerekend. Eventjes met de voeten terug op de grond en opnieuw plannen. We probeerden er het beste van te maken voor zowel onze bewoners als onze vrijwilligers. Uit voorzorg werd er besloten om de barbecue per verdieping te organiseren en onze muzikant jammer genoeg te annuleren. Onze vrijwilligers en bewoners van de assistentiewoningen konden samen aan tafel zitten in het restaurant. De geur van houtskool deed ons watertanden naar de barbecue.

 

Om kwart na 11 werd er van start gegaan met lekkere hapjes vergezeld van een heerlijke prosecco met perziklikeur of glas multivruchtensap. Per verdieping zorgden de medewerkers voor achtergrondmuziek met aangename meezingertjes om toch een beetje sfeer te creƫren.

Na het aperitief schoof iedereen aan aan het buffet waar een ruime keuze aan groenten, fruit, brood, sausjes, pasta, aardappelgarnituren, vlees en gevogelte was voorzien. Sommigen schoven zelfs meerdere keren aan aan het buffet!

Als afsluiter kon je genieten van een lekker ijsje.

 

Er werd eventjes stilgestaan bij onze vrijwilligers.  Traditiegetrouw lazen we voor hen een gedicht op maat voor.

 

Er werd van de gelegenheid eveneens gebruik gemaakt om onze klusjesman, die dit jaar met pensioen gaat, eventjes naar voren te roepen.

 

Nadien werd er nog een beetje bijgepraat.

Een dansfestijn hebben onze vrijwilligers zeker nog tegoed. Op woensdag 11 oktober verwachten wij hen opnieuw om samen met onze bewoners een vervolg te breien aan deze feestelijke namiddag met muzikant Werner Meert. Laat ons hopen dat het coronabeestje tegen dan voorgoed uit ons woonzorgcentrum verdwenen is.

 

Ondanks alles heeft iedereen toch wat kunnen genieten mede dankzij de vlotte samenwerking van alle disciplines. Een dikke pluim voor iedereen.

 

Christine De Smaele

Feest van het WZC

Reacties

Populaire posts van deze blog

Optreden Mme. Zaza Project

Muzikaal optreden Garry Hagger

Zomerfeest in WZC Ter Caele