Huifkartocht WZC Ter Caele

 Woensdag 23 augustus, een zonovergoten dag… Ideaal, want er stond een huifkartocht gepland met de trekpaarden en huifkar van Marnix De Brabander uit Belzele.

Onder het motto: ik heb mijn wagen vol geladen… trokken we langs Evergemse wegen. We reden langs het Vurstjen, Het Molenschip, de Ralingen enz.

De twee boerenpaarden Wiene en Louise, van respectievelijk zo’n 850 en 800 kg namen ons mee op sleeptouw.

Marnix vertelde tijdens de ritten opnieuw met passie over zijn werk. Uiteraard gingen we daar gretig op in om wat meer te weten te komen over het paard.

 

Tijd voor een aantal wist-je-datjes. Wist je dat een paard meer stoelgang produceert aan het begin van een rit? Wist je dat paarden na hun winterkost (maïs, bieten) meer eiwitten eten en dan vaak last hebben van diarree? Wist je dat vier hoefijzers op een paard 150 euro kosten? Wist je dat hoefijzers slechts 150 tot 180 km meegaan als paarden daar constant mee op de baan lopen?

Wist je dat een boerenpaard 11 à 12 jaar oud wordt?  

 

We hebben tijdens onze tocht niet alleen genoten, maar ook nog wat bijgeleerd, waarvoor dank. Wil je nog meer te weten komen? Dan kunnen we je enkel maar zo’n rit aanbevelen.

Bedankt Marnix voor de fijne namiddag.

 

Dankzij de vlotte samenwerking van alle aanwezigen, werd het voor onze bewoners een mooie dag waar zij met volle teugen hebben van genoten.

 

Christine De Smaele

Huifkartocht

Reacties

Populaire posts van deze blog

Optreden Mme. Zaza Project

Muzikaal optreden Garry Hagger

Zomerfeest in WZC Ter Caele