Hondenschool Artevelde op bezoek

 Vrijdagnamiddag 9 juni, een zonovergoten dag. Vandaag kregen we het bezoek van de ‘Hondenschool Artevelde’ met hun viervoeters. We installeerden onze bewoners buiten op het terras. De bewoners zaten ongeduldig te wachten op de komst van de honden.

Druppelsgewijs kwamen een 12-tal honden (puppy’s, rashonden…) toe.

 

De begeleiders toonden met trots wat hun dieren in hun mars hadden. Het duurt jaren vooraleer de honden alles echt onder de knie hebben. Stap voor stap worden de oefeningen opgebouwd. De honden en hun baasjes trainen op woensdagavond en zondagvoormiddag. Het is niet alleen een intensieve oefening voor de dieren, maar ook voor de begeleiders is het vaak een intensieve bezigheid.

 

Het aanleren van de basisprincipes van gehoorzaamheid is één van de essentiële zaken. De honden demonstreerden onder andere dat ze konden zitten, liggen en blijven staan wanneer hun baasje op stap ging. Uiteraard wilden de bewoners de honden aaien en knuffelen. 

 

Onze nieuwsgierigheid werd nog meer geprikkeld toen de begeleiders een volledig parcours opzetten in onze tuin. Het parcours bestond uit een brug, een tunnel, paaltjes, balkjes… Ook deze honden showden wat ze in hun mars hadden. Enkele deugnieten durfden al eens een hindernis overslaan, tot groot jolijt van de bewoners. Wat vooral frappant is dat de honden enkel luisteren naar hun begeleider bij het uitvoeren van de proeven en naar niemand anders.

 

De begeleiders namen tussendoor eventjes de tijd om met hun honden bij de bewoners te gaan. Ideaal om deze eens op onze schoot te nemen. De honden toonden zich van hun mooiste kant om samen met de bewoners op de foto te gaan.

 

Bedankt aan de begeleiders en de honden van de hondenschool. Ondanks de extreme warmte hebben beiden het fantastisch gedaan.

 

Christine De Smaele

Hondenschool

Reacties

Populaire posts van deze blog

Optreden Mme. Zaza Project

Muzikaal optreden Garry Hagger

Zomerfeest in WZC Ter Caele