Aaidieren van Stal Deyaert

Op maandag 19 juni, alweer een zonovergoten dag, kwam stal Deyaert bij ons op bezoek. Stal Deyaert is een vzw die mensen contact wil laten maken met aaidieren. Er wordt op voorhand gekeken of een dier zich goed voelt om als aaidier te fungeren. Elk dier mag sowieso maar éénmaal in de week mee op uitstap en het maximaal aantal uitstappen per week

is drie. Zo hebben de dieren toch voldoende rust.

 

Wij kregen het bezoek van kippen, konijnen, cavia’s, een kat, een hond en een pony.

Elk dier heeft een naam. Er waren twee cochinkrieltjes mee: Madame Frisée en Zwarte Lola en één zijdehoenkriel met de naam Grijsje.

Voor deze gelegenheid was er zelfs een reuze kip mee, namelijk Paula, de grote cochin. Zelden hebben mensen zo een enorme kip gezien.

De vier cavia’s werden liefdevol gekoesterd door onze bewoners.

De konijnen, twee Vlaamse Reuzen en twee Hangoor dwergen waren ook van de partij.

Een kanjer van een kat Redmar, een Maine Coon, had zeer veel aantrok. Het leek op een kruising van een kat met een lynx. Een prachtexemplaar dat iedereen graag eens op de schoot nam! Het dier liet zich gewillig fotograferen.

 

Sommige dieren konden geaaid worden op tafel, andere dieren werden met een dekentje tot bij de bewoners gebracht zodat ze deze op hun schoot konden aaien. Je zag dat de dieren dit gewoon waren. Ze lieten zich, net als de kat, maar al te graag van hun beste kant zien voor een foto en bleven rustig bij de bewoners of op tafel zitten. Tina, de hond, liep ondertussen rond in de zaal en kende veel bijval. Zij werd geknuffeld en geaaid.

Ook de pony Rodeo, een Shetlander, liet zich gewillig aaien door de bewoners. Vele bewoners hebben in hun jonge jaren nog op de klasfoto gestaan met een pony. Daar vertelden ze met plezier over.

 

Een leuke quote over liefde voor dieren: ‘Al kunnen wij elkaar niet verstaan en spreken we niet dezelfde taal, elk liefdevol en gemeend gebaar begrijpen we toch allemaal’.

 

Stal Deyaert wil mensen intense gevoelens laten meemaken met dieren en daar zijn ze zeker in geslaagd.

 

Bedankt Reggy en Griet om onze bewoners een mooie namiddag te geven.

 

Graag tot een volgende keer.

 

Christine De Smaele

Stal Deyaert

Reacties

Populaire posts van deze blog

Optreden Mme. Zaza Project

Muzikaal optreden Garry Hagger

Zomerfeest in WZC Ter Caele