Sneukeltoer

 

Op zaterdag 22 april stond er een sneukeltoer op het programma. Deze activiteit was het startsein van de week van de valpreventie. Het thema van deze week is immers: ‘Wandel je mee? Samen in beweging!’

 

60 bewoners en begeleiders waren ingeschreven. We waren er helemaal klaar voor. Een wandeling van ongeveer 5 kilometer zou ons doorheen Evergem loodsen. Een aantal stopplaatsen met drank en versnaperingen waren ingecalculeerd. Dit was echter buiten het Belgisch weer gerekend.

 

Zaterdagmiddag gaf buienradar ‘regen’ en ‘motregen’ aan. Het was bovendien maar 10 graden. Enkele stopplaatsen werden dan ook geannuleerd.

Het aperitief werd uit voorzorg in het woonzorgcentrum genomen. In de namiddag trotseerden we toch de kou en de regen en trokken met z’n allen op pad. Aan de sneukeltoer was ook een wedstrijd verbonden (Hoe heet deze zaak nu? Welk bedrijf plaatste hier de keuken?...). Als schiftingsvraag kon je raden welke babyfoto van welke collega van het KERA team was. Hilarisch…

In het Elsloschuurken konden we eventjes opwarmen en genieten van een glaasje wijn, warme chocolade melk, koffie of biertje. We hebben er uiteindelijk het beste proberen van maken.

In de late namiddag kon iedereen aanschuiven voor een hotdog en als dessert werd een ijsje van Dame Rose aangeboden.

 

Ondanks het feit dat het weer roet in het eten had gegooid, was iedereen tevreden. Als het er iets is waar we niets kunnen aan doen, dan is het wel het weer!

 

Bedankt aan alle familieleden en aan iedereen, die op welke manier dan ook, zijn steentje heeft bijgedragen.

 

Christine De Smaele

Sneukeltoer

Reacties

Populaire posts van deze blog

Optreden Mme. Zaza Project

Muzikaal optreden Garry Hagger

Zomerfeest in WZC Ter Caele