Sinterklaasfeest

Op woensdag 30 november stond ons jaarlijks sinterklaasfeest met Dany’s Guitar sound gepland. Nieuw dit jaar was dat de kinderen van de medewerkers die dag eveneens werden uitgenodigd. We mochten maar liefst 30 kinderen verwelkomen, waaronder 26 kinderen van de medewerkers.

Het was voor beide partijen een beetje aftoetsen hoe de namiddag ging verlopen.

We gingen van start met koffie en gebak. Voor de kinderen was er een donut met chocolademelk voorzien, wat ze duidelijk wisten te appreciëren.

Dat ook Dany Vermeire er zin in had, staat buiten kijf. Na de versnaperingen werd de dansvloer geopend en de bewoners lieten zich dit geen twee keer zeggen. De roetpieten en zwarte pieten floreerden vrolijk tussen de aanwezigen. In afwachting van de Sint werden ook al liedjes gezongen waarop de jeugd zich van zijn beste kant kon laten zien, al bleven er enkele kinderen liever afwachtend bij mama of papa om alles vanop afstand te bekijken.

Na de kamerbezoeken, kwam de Sint dan eindelijk de zaal binnengewandeld. Hij nam het woord en riep de jongeren allemaal bij zich. De Sint sprak de kinderen toe. Hij bedankte hen maar wees hen ook op enkele aandachtspuntjes. Op vraag van de roetpiet of iemand een liedje wou zingen voor de Sint, werd enthousiast gereageerd tot groot jolijt van de Sint en de aanwezigen. De Sint had voor elk kind een zakje chocolade en een mandarijn mee. Daarna was het de beurt aan de bewoners. Ook voor hen nam de Sint uitgebreid tijd. Hij bedankte de bewoners en prees hen voor hun moed tijdens het voorbije jaar. De bewoners werden uiteraard ook van chocolade voorzien.

Na al die lovende woorden was het tijd om verder te genieten van Dany’s Guitar sound. Hij had oog en oor voor zowel jong en oud, wat voor mooie taferelen zorgde en waarvoor dank. Het was hartverwarmend om te zien hoe de jeugd zich bekommerde om de bewoners en omgekeerd. Als dat geen prachtig voorbeeld is van wonen en leven.

Een formule die, wat ons betreft, zeker voor herhaling vatbaar is.

 

Christine De Smaele

Sinterklaasfeest

Reacties

Populaire posts van deze blog

Optreden Mme. Zaza Project

Muzikaal optreden Garry Hagger

Zomerfeest in WZC Ter Caele