Feest van het woonzorgcentrum

Op donderdag 15 september stond het feest van het woonzorgcentrum op de planning. Dat is een feest voor bewoners en medewerkers maar vooral voor de vrijwilligers. Zij worden die dag traditiegetrouw eens extra in de kijker gezet. Zij trokken voor deze gelegenheid een mooie outfit aan en schoven met veel plezier aan aan de feestelijk gedekte tafel en namen vrolijk plaats op de met ballonnen versierde stoelen.

Ook de bewoners waren enthousiast over de kleurrijk versierde tafels. Er heerste een opperbeste stemming onder de aanwezigen. De geur van houtskool deed ons al watertanden naar de barbecue.

Om kwart na 11 werd van start gegaan met lekkere hapjes vergezeld van een heerlijke cocktail of glas druivensap. Ondertussen konden we genieten van wat achtergrondmuziek gebracht door Martin Dewinter. Hij is al verschillende jaren een vaste muzikant in ons woonzorgcentrum.

De sfeer was al gauw gezet. Er werd geklonken en duchtig meegezongen.

Na het aperitief kon iedereen aanschuiven aan het buffet waar een ruime keuze aan groenten, fruit, brood, sausjes, pasta, aardappelgarnituren, vlees en gevogelte was voorzien. ‘Zien eten, doet eten’ wordt wel eens gezegd. Sommigen schoven dan ook graag meermaals aan aan het buffet!

Als afsluiter kon je genieten van een lekker dessert met een heerlijke kop koffie.

Nadien was het tijd om eventjes stil te staan bij onze vrijwilligers. Een aantal vrijwilligers besloten onder andere door corona, door hun leeftijd of door gezondheidsredenen, niet langer als vrijwilliger te werken. Voor elk van hen werd een persoonlijk gedicht voorgelezen.

Wij willen alle vrijwilligers bedanken voor wat zij dagdagelijks voor ons en onze bewoners doen:

Bedankt, jullie maken het verschil.

Jullie doen alles uit vrije wil.

Jullie steken elk op jullie manier de handen uit de mouwen,

iets waar we samen op verder bouwen.

Bedankt voor wie je bent en wat je doet,

altijd recht uit het hart en niet omdat het moet.

 

Nadien kreeg elke vrijwilliger een geschenkje aangeboden. Er werd van de gelegenheid eveneens gebruik gemaakt om onze campusdirecteur, Eveline, aan de hand van een gedicht van harte welkom te heten.

Nadien was het tijd om onze benen even te strekken en om de opgedane calorieën te verbranden. Langzaam maar zeker werd onze dansvloer gevuld. Martin bracht ons een variatie aan dansgenres zoals de hucklebuck, de scottish, de vogeltjesdans, een slow, een tango… kortom, teveel om op te noemen. Er werd gedanst, gezongen maar vooral met volle teugen genoten.

Iedereen was het erover eens: het was een geslaagde, gezellige dag met super lekker eten, een gezellige sfeer en toffe muziek.

Dank aan iedereen die zijn/haar steentje heeft bijgedragen tot het welslagen van deze dag.

 

Christine De Smaele

Feest van het WZC

Reacties

Populaire posts van deze blog

Optreden Mme. Zaza Project

Muzikaal optreden Garry Hagger

Zomerfeest in WZC Ter Caele