Zomerfeest beschermde afdeling

Op vrijdag 24 juni stond het zomerfeest voor de beschermde afdeling op het programma. Het thema was ‘feest op de boerderij’. De ontspanningsruimte werd omgetoverd tot een prachtig geheel. Van het wisselvallige, natte weer was er binnen niets te merken.

De decoratie in de zaal en op de tafels sprak boekdelen: een oude melkkan, stro, klompen.. Aan elk detail werd gedacht. Zelfs de outfits van het aanwezige personeel en de vrijwilligers, kaderde in het thema.

Iedereen gaf het beste van zichzelf om het de bewoners en hun familie zo aangenaam mogelijk te maken.

Zodra iedereen gesetteld was, kreeg men een zomers aperitief met een trio van boerenhapjes aangeboden. Het aperitief werd gevolgd door vol-au-vent met een vidé, frietjes met mayonaise, verse tomatensalade en een aangepast streekbiertje. Als afsluiter werd er gezorgd voor lekker hoeve-ijs. Er was keuze uit verschillende smaken: vanille, aardbei of chocolade. Dat het de bewoners gesmaakt heeft, staat buiten kijf. Een pluim voor het keukenpersoneel!

Als bij wonder klaarde de hemel na het middageten volledig op, wat bijzonder goed nieuws was voor stal Parfait die op bezoek kwam. De dames van stal Parfait kwamen langs met een alpaca, pony, poes, twee konijnen en twee honden. Stal Parfait trekt met zijn dieren vooral naar woonzorgcentra, kinderen in het bijzonder onderwijs en mensen met een beperking. De bewoners genoten met volle teugen en de dieren lieten zich gewillig aaien en poseerden met hun mooiste kant voor de lens.

Dankzij de vlotte samenwerking van alle aanwezigen, werd het voor de bewoners een mooie dag waar zij met volle teugen hebben van genoten.

 

Christine De Smaele

Zomerfeest

Reacties

Populaire posts van deze blog

Optreden Mme. Zaza Project

Muzikaal optreden Garry Hagger

Zomerfeest in WZC Ter Caele