Hondenschool Artevelde op bezoek

Op vrijdagnamiddag 10 juni kregen we bezoek van de ‘Hondenschool Artevelde’ met hun viervoeters. Druppelsgewijs kwamen een 20-tal honden (puppy’s, rashonden..) toe. We installeerden onze bewoners buiten op het terras. Ze waren duidelijk nieuwsgierig naar wat komen zou.

 

De begeleiders toonden met trots wat hun dieren in hun mars hadden. Ze demonstreerden ons twee disciplines: agility en gehoorzaamheid. Het aanleren van de basisprincipes van gehoorzaamheid is één van de essentiële zaken. De honden demonstreerden onder andere dat ze konden zitten, liggen en blijven staan wanneer hun baasje op stap ging. Uiteraard wilden de bewoners de honden aaien en knuffelen.  Ze stelden doelgerichte vragen: wat is de naam van de hond? Hoe oud is hij? Is het een brave hond?... Op elke vraag werd uitgebreid geantwoord. Wat ons vooral opviel was dat de begeleiders over een goeie conditie moeten beschikken om het tempo van de honden te kunnen volgen.

 

Onze nieuwsgierigheid werd nog meer geprikkeld toen de begeleiders een volledig parcours opzetten in onze tuin. Het parcours bestond uit een brug, een tunnel, paaltjes, balkjes… Ook deze honden showden wat ze in hun mars hadden. Enkele deugnieten durfden echter al eens een hindernis overslaan, tot groot jolijt van de bewoners. Zo een opleiding duurt verschillende jaren.

 

Men had voor deze gelegenheid ook een aantal schattige, kleine knuffelhondjes mee. Ideaal om deze eens op onze schoot te nemen.

 

Bedankt aan de begeleiders en de honden van de hondenschool Artevelde!

 

Christine De Smaele

 

 

Hondenschool

Reacties

Populaire posts van deze blog

Optreden Mme. Zaza Project

Muzikaal optreden Garry Hagger

Zomerfeest in WZC Ter Caele