Culturele namiddag

 

Op woensdagnamiddag 4 mei konden onze bewoners in het kader van ‘wonen en leven’ proeven van de Turkse cultuur.

Op het einde van de vastenmaand ramadan vieren de moslims het Suikerfeest, iets wat onze collega’s Saliha, Mujde, Mohammed en Violeta graag met ons wilden delen. Zij trokken voor die gelegenheid hun mooiste outfit aan.

Ietwat nieuwsgierig kwamen onze bewoners rond 14u30 de mooi versierde ontspanningsruimte binnen. Traditiegetrouw worden de handen bij het binnenkomen besprenkeld met eau de cologne en krijgt men Turks fruit aangeboden. Nadat de bewoners geïnstalleerd waren, kregen we een korte uiteenzetting over de ramadan en het Suikerfeest via een PowerPoint. We konden genieten van Turkse muziek en bijhorende dansmoves. Een aantal bewoners waagden ook hun kans.

Het Suikerfeest is een uitbundig feest met veel zoete lekkernijen. Onze collega’s verrasten ons met baklava, sekerpare (zoet gebak), kisir (pikante couscous), kurabiye (koekjes) en druivenbladeren opgerold met gehakt, tarwe en kruiden. Onze bewoners wisten deze zoetigheden zeker te appreciëren.

Als afsluiter van het Suikerfeest kregen we van onze collega’s een rode roos aangeboden.

Bedankt lieve collega’s! Het was een toffe namiddag waarbij we konden kennismaken met een andere cultuur. Wij kijken al uit naar het volgende Suikerfeest.

Suikerfeest

Reacties

Populaire posts van deze blog

Optreden Mme. Zaza Project

Muzikaal optreden Garry Hagger

Zomerfeest in WZC Ter Caele