De Muze

Op maandag 15 november 2021 werd het startschot van de seniorenweek gegeven. Wij hadden dit keer gekozen voor ‘kleinkunst – folk’, een genre dat tot op heden nog niet binnen ons woonzorgcentrum werd voorgesteld. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen. ‘De Muze’ mocht hiervoor de spits afbijten.

Het trio muzikanten, bestaande uit Geert De Mits, Elias D’hooge en Marlies De Wildeman, brachten eigen muziek met samenzang, akoestische gitaar, piano en viool. Zij zongen liederen in het Oost-Vlaams over herkenbare, alledaagse thema’s zoals: stress aan de kassa van den Aldi, slecht slapen, den portemonnee, bij de slager, ’t Liefken…

Het geheel werd op een ludieke manier aan elkaar gepraat door Geert. Hij betrok hierbij de aanwezigen door anekdotes aan te halen over vroeger en in te spelen op de reacties van het publiek. Een aantal bewoners gingen hier gretig op in en waren bij de pinken op de gestelde vragen. Dit tot groot plezier van de muzikanten.

De Muze zelf was trouwens aangenaam verrast door de ambiance van het pientere publiek en gaven een pluim aan een aantal enthousiaste actieve medewerkers.

Wij willen De Muze bedanken dat wij mochten proeven van hun repertoire!

 

Christine De Smaele

De Muze

Reacties

Populaire posts van deze blog

Optreden Mme. Zaza Project

Muzikaal optreden Garry Hagger

Zomerfeest in WZC Ter Caele