Huifkartocht

Huifkartocht WZC Ter Caele


Woensdag 25 augustus 2021, een zonovergoten dag… Ideaal, want er stond een huifkartocht gepland met de trekpaarden en huifkar van Marnix De Brabander uit Belzele. Vandaag waren de bewoners van het gelijkvloers en de eerste verdieping aan de beurt.

De twee boerenpaarden Pipa en Kyra, van respectievelijk zo’n 900 en 800 kg, namen ons mee langs Evergemse wegen. Marnix vertelde tijdens de ritten met passie over zijn werk. Marnix heeft zo’n 35 à 40 paarden. Het jongste is ongeveer 3 maanden, het oudste 15 jaar. Wil je meer te weten komen? Dan kunnen we je alleen maar zelf een ritje aanbevelen.

Bedankt Marnix, Jolien en Chinouck voor de fijne namiddag.

Dit was trouwens ook een ideale gelegenheid om onze collega Carine, die binnenkort met pensioen gaat, eventjes mee op sleeptouw te nemen. Carine nam uitgebreid de tijd om tijdens een aantal ritten een praatje te maken met de aanwezigen op de huifkar. Rond 14.30 uur was er een kleine receptie voor de bewoners en de collega’s, tijdens dewelke een op maat gemaakt gedicht werd voorgelezen. Carine was duidelijk aangedaan door al die aandacht.

Dankzij de vlotte samenwerking van alle aanwezigen, werd het voor onze bewoners een mooie dag waar zij met volle teugen hebben van genoten.



Christine De Smaele
Huifkar

Reacties

Populaire posts van deze blog

Optreden Mme. Zaza Project

Muzikaal optreden Garry Hagger

Zomerfeest in WZC Ter Caele