Zomerfeest beschermde afdeling

Op dinsdag 29 juni stond het zomerfeest voor de beschermde afdeling op het programma. Het thema was ‘Spanje’. De ontspanningsruimte werd omgetoverd tot een fleurig geheel. De decoratie aan de ramen, op de tafels en aan het plafond deden je mijmeren naar zuiderse oorden.

Aan elk detail werd gedacht. Zelfs de outfit van het paramedisch team kaderde in het thema. Hun rode rokjes met zwarte stippen en zwarte T-shirt, gaven de ‘finishing touch’.

Iedereen gaf het beste van zichzelf om het de bewoners zo aangenaam mogelijk te maken.

Zodra iedereen gesetteld was, werd een sangria met tapas aangeboden. Het aperitief werd gevolgd door heerlijke paella. Als afsluiter werd er gezorgd voor een Catalaanse crème. Dat het de bewoners gesmaakt heeft, staat buiten kijf. Een pluim voor het keukenpersoneel!

Nadien konden de bewoners een ritje maken met de trekpaarden en huifkar van Marnix De Brabander uit Belzele. Voor deze gelegenheid was ook Jolien mee (kleindochter van Maurice Hautekeete). Zij helpt al een achttal jaar bij Marnix.

De twee boerenpaarden Pipa en Wiene, van respectievelijk zo’n 900 en 800 kg, namen ons mee langs Evergemse wegen. Wist je dat het ongeveer een half jaar duurt om zo’n paard klaar te stomen om op de baan te rijden? Marnix met zijn jarenlange ervaring, weet als geen ander hoe hij dit moet aanpakken. Dat hij dit met veel passie doet, blijkt uit de verhalen die hij tijdens zijn ritten vertelde. Zo wist hij ons ook te vertellen dat paarden niet zomaar gelijk welk water drinken. Wil je meer te weten komen? Dan kunnen we je alleen maar zo’n rit aanbevelen. Bedankt Marnix en Jolien!

Dankzij de vlotte samenwerking van alle aanwezigen werd het voor deze bewoners een mooie dag waar zij met volle teugen hebben van genoten.

 

Christine De Smaele

Zomerfeest

Reacties

Populaire posts van deze blog

Optreden Mme. Zaza Project

Muzikaal optreden Garry Hagger

Zomerfeest in WZC Ter Caele