Aaidieren

Op maandag 21 juni kwam stal Deyaert bij ons op bezoek. Stal Deyaert is een vzw die mensen contact wil laten maken met aaidieren. Er wordt op voorhand gekeken of een dier zich goed voelt om als aaidier te fungeren. Elk dier mag sowieso maar één keer in de week mee op uitstap en het maximaal aantal uitstappen per week

is drie. Zo hebben de dieren toch voldoende rust.

Wij geloven in de rust van de affectie van een dier.

Wij kregen het bezoek van kippen, konijnen, cavia’s, een kat en een hond.

Elk dier heeft een naam. Er waren twee cochinkrieltjes mee: La Esterella en Josephine en één zijdehoenkriel met de naam Grijsje.

Voor deze gelegenheid had men ook een reuze kip mee, namelijk Bertha, de grote cochin. Zelden hebben mensen zo’n enorme kip gezien.

De cavia’s James, Punkie, Bastiaan, David, Kevin en Casper mochten voor de eerste keer mee op stap en moesten nog een beetje wennen. Ze werden echter liefdevol gekoesterd door onze bewoners.

De konijntjes Mouche, Snoopy, Rudy en Felientje waren ook van de partij. Ook Felientje is nog maar net bij de vzw. Ze deed het echter al super goed op de schoot.

Een kanjer van een kat Redmar, een Maine Coon, had zeer veel aantrok. Het leek op een kruising van een kat met een lynx. Een prachtexemplaar dat iedereen graag eens op de schoot nam! Het dier liet zich gewillig fotograferen.

Sommige dieren konden we aaien op tafel, andere dieren werden met een dekentje tot bij de bewoners gebracht zodat ze hen op hun schoot konden aaien. Je zag dat de dieren dit gewoon waren. Ze lieten zich, net als de kat, maar al te graag van hun beste kant zien voor een foto en bleven rustig bij de bewoners of op tafel zitten. Tina, de hond, liep ondertussen rond in de zaal en kende veel bijval. Hij werd geknuffeld en geaaid.

Nina en Christa, twee jonge vrijwilligers hielpen alles in goede banen leiden en sprongen bij waar nodig. Dank jullie wel voor jullie enthousiasme.

Zowel de bewoners als de medewerkers genoten van de aanwezigheid van de dieren. Vele verhalen kwamen naar boven. De bewoners vertelden maar al te graag en met veel trots over de dieren die zijzelf vroeger nog hadden gehad.

Reggy en Nancy willen mensen intense gevoelens laten meemaken met dieren en daar zijn ze zeker in geslaagd.

Bedankt Reggy en Nancy om onze bewoners opnieuw een onvergetelijke namiddag te geven.

 

Graag tot een volgende keer.

 

Christine De Smaele

 

 

aaidieren

Reacties

Populaire posts van deze blog

Optreden Mme. Zaza Project

Muzikaal optreden Garry Hagger

Zomerfeest in WZC Ter Caele