3 september 2020...

 

In normale omstandigheden zouden we vandaag op zomeruitstap vertrokken zijn. Naar jaarlijkse gewoonte trekken we immers begin september steeds met onze bewoners richting de kust.

Covid-19 besliste daar echter anders over.

De hoofden werden bij elkaar gestoken, want we waren het er unaniem over eens: we zouden onze bewoners toch een mooie dag bezorgen op de site van ons woonzorgcentrum.

We gingen van start met een heuse frietjesdag. We waanden ons eventjes in een echte frituur. Frietjes gaan er altijd vlotjes in. Een frikandel, frikandel speciaal of kaaskroket, maakte het plaatje compleet.

Om 13.30 uur kwam ’t Crèmeboerke (zoon van onze bewoonster Joseanne) met zijn ijskar langs in Ter Caele. Er was voor iedereen wat wils. Een potje met vanille ijs of liever chocolade? Of aardbei of stracciatella? Er werd gesmuld en duimen en vingers afgelikt.

Om 14.30 uur stond een optreden van Cliff op het programma. Omdat dit optreden buitenshuis doorging - op de site van ons woonzorgcentrum - werden de weersvoorspellingen angstvallig in de gaten gehouden. Er werd gewikt en gewogen en uiteindelijk besloten om dit optreden toch te laten doorgaan.

De bewoners werden op het terras geïnstalleerd zoals het hoorde. Cliff nam ons met zijn zang en accordeon mee in oude melodietjes en hedendaagse muziek in zowel het Nederlands, Frans als Engels.

Dat Cliff voor ambiance zorgde, staat buiten kijf.

Ook vanop de kamers genoten sommige bewoners van het muzikale optreden.

Als het weer het toelaat, zullen we in september nog een aantal artiesten mogen verwelkomen. We kijken er alvast naar uit!

 

Christine De Smaele

 

3 september

Reacties

Populaire posts van deze blog

Optreden Mme. Zaza Project

Muzikaal optreden Garry Hagger

Zomerfeest in WZC Ter Caele