Carnaval


Op woensdag 26 februari vierden we carnaval in ons woonzorgcentrum.  Iedereen was welkom. De enige voorwaarde was dat je verkleed moest zijn.
We mochten een aantal bewoners een kleurrijke outfit aantrekken. Voor elke andere bewoner was er een hoed, boa, strik, bril… De zaal was één kleurenpalet en er heerste een opperbeste sfeer.

Ondanks het feit dat er verschillende bewoners ziek waren, konden we rekenen op een talrijke opkomst, met dank aan de aanwezige familieleden.

Vanuit het animatieteam werd voor de muzikale omlijsting gezorgd. Er was een mix aan liedjes van vroeger en nu, afgewisseld met carnavalsliedjes. Het waren vooral liedjes die mooie herinneringen opriepen en waarmee we konden meezingen en/of mee dansen.

Tussendoor werden er drie spelletjes gespeeld. Wie werd Prins en Prinses Carnaval 2020? Een onschuldige hand koos vijf vrouwelijke en vijf mannelijke bewoners uit het publiek, die mochten meedingen naar het felbegeerde kroontje.
Er waren drie opdrachten waarbij vooral de snelheid en behendigheid getest werden bij de bewoner als zijn/haar begeleider. Onder aanmoediging van het publiek werd er duchtig gestreden. De proeven zorgden voor hilarische momenten en gekke taferelen.

Het ringwerpen gaf uiteindelijk de doorslag: Maurice Hautekeete en Joseanne Van Overmeire mogen de titel van Prins en Prinses Carnaval 2020 toevoegen op hun palmares. Een titel waar ze zelf behoorlijk fier over waren. Ze feliciteerden elkaar uitbundig met een warme knuffel en een dikke zoen.

Het was een swingende namiddag, waarover nog enthousiast werd nagepraat.

Christine De Smaele

Carnaval

Reacties

Populaire posts van deze blog

Optreden Mme. Zaza Project

Muzikaal optreden Garry Hagger

Zomerfeest in WZC Ter Caele