Valentijn


Valentijn… de dag der geliefden. Twee gehuwde koppels, die beiden in ons woonzorgcentrum wonen, moesten er niet lang over nadenken. Ze wilden ons maar al te graag vertellen en tonen hoe graag ze elkaar nog zien. Op liefde staat immers geen leeftijd.
“Zit mijn jasje goed, zit mijn dasje goed”… Alvorens voor de lens te poseren werd er eerst nog eens goed in de spiegel gekeken. Na een kleine briefing, kon de fotoshoot van start gaan.
Ze waren enorm gelukkig en keken elkaar na zovele jaren nog steeds diep in de ogen en verliefd aan.
Beide koppels waren het er over eens: “Het is niet altijd rozengeur en maneschijn, maar ze zijn blij dat ze elkaar nog hebben. In goede en kwade tijden hebben ze elkaar beloofd.” Hoe mooi kan de liefde toch zijn…
“Als je echt van iemand houdt,
iemand alles toevertrouwt,
een die echt weet wie je bent
en ook je zwakke plekken kent.
Die je bijstaat en vergeeft,
een die naast en in je leeft,
dan voel je pas wat leven is
en dat liefde geven is”. (Toon Hermans)



Zo hebben we ons eerste koppel, Kamiel Delamane en Germaine Duhoux.
Kamiel en Germaine verblijven sinds 27 februari 2018 in ons woonzorgcentrum.
Kamiel en Germaine zijn getrouwd op 19 april 1952. Kamiel was een fervent danser. Wekelijks kon je hem terugvinden in dancing Reseda in Zelzate. Daar ontmoette hij Germaine. Hij trok haar eens goed tegen zijnen gilet, ’t spel zat op de wagen en ze waren gelukkig en tevree. Zes maanden later stapten ze al in het huwelijksbootje. Als jonggehuwden hebben ze eerst ingewoond bij de ouders van Kamiel, zoals het vaak de gewoonte was in die tijd. Kamiel was chauffeur en tevens automecanicien. Germaine was huisvrouw.
Dat Kamiel er geen gras wou laten over groeien, was meteen duidelijk. Al snel bracht de ooievaar een zoon aan het jonge paar.
Ze zijn ondertussen bijna 67 jaar getrouwd en zijn nog altijd heel gelukkig met elkaar. “Ieder huisje heeft zijn kruisje en het is stil waar het niet waait, maar samen staan we sterk”, klonk het unaniem.

Ons tweede koppel is Philemond Criel en Diane Wieme. Philemond en Diane wonen anderhalf jaar in ons woonzorgcentrum.
Diane en Philemond waren destijds geburen. Het kwam Philemond goed uit dat hij bevriend was met Diane haar broer. Zo kon hij Diane wekelijks bewonderen zonder dat er al te veel vragen werden gesteld. En ja, van het een kwam het ander… De vonk sloeg over en ze besloten om op 18 juli 1957 te trouwen. Philemond heeft altijd in de TMT gewerkt en Diane heeft altijd gediend in Mariakerke.
Na 6 jaar huwelijk werd hun tweeling geboren: 2 prachtige meisjes.
Na 62 jaar ken je elkaar door en door. “Liefde is trouwen met je beste maatje en daar zijn wij wel een schoon voorbeeld van,” vertelde Diane trots.

Valentijn

Reacties

Populaire posts van deze blog

Optreden Mme. Zaza Project

Muzikaal optreden Garry Hagger

Zomerfeest in WZC Ter Caele