Talent in WZC Ter Caele


Kamiel Delamane verblijft reeds 2 jaar in WZC Ter Caele, samen met zijn echtgenote Germaine Duhoux.
Kamiel, ondertussen een kranige 91-jarige, is op jonge leeftijd beginnen schilderen, op aanraden van een leerkracht van zijn zoon.
“Talent is een aangeboren geluk, maar het is ook een talent om het te gebruiken”. Kamiel trok naar de Vrijdagsmarkt in Gent om er zijn schildersgerief aan te kopen. Hij heeft les gekregen van een Nederlandse professor (kunstschilder). Al snel had hij de smaak goed te pakken. Zijn specialiteiten waren: stadszichten, boerderijen, modellen…
Met zijn creaties trok hij naar verschillende exposities. In onze wandelgang op het gelijkvloers heeft een van zijn schilderijen een waardig plekje gekregen. In het Gemeentehuis van Ertvelde kan je ook nog één van zijn werken bewonderen. Hij is fier op zijn creaties en kan er trots over vertellen.
Momenteel schildert Kamiel nog sporadisch, door gebrek aan plaats op zijn kamer in ons woonzorgcentrum. Hij spitst zich eerder toe op werken met houtskool. De schildersezel die nu staat te pronken op zijn kamer zou hij deze zomer graag naar buiten verhuizen. Dan kan hij zich laten inspireren door alles wat er rondom hem gebeurt.
Wil je Kamiel aan het werk zien of wil je enkele van zijn kunstwerken komen ontdekken? Kom gerust een kijkje nemen. Hij zal je met hart en ziel over zijn hobby vertellen.

Christine De Smaele

Kamiel schildert

Reacties

Populaire posts van deze blog

Optreden Mme. Zaza Project

Muzikaal optreden Garry Hagger

Zomerfeest in WZC Ter Caele