Er was eens....


Op maandag 17 februari stond een voorstelling rondom alom bekende sprookjes door PBM Dance op het programma.
Ietwat nieuwsgierig betraden de bewoners de ontspanningsruimte. Soms moeten we eens ‘out of the box’ durven denken en een sprong in het onbekende wagen zoals nu. Zo wisten we niet wat we mochten verwachten. Hoe konden 2 dansers ons meenemen in de sprookjeswereld?
Mimi en Thierry, twee internationale dansers die het voetenwerk duidelijk perfect onder de knie hebben, namen ons mee in korte sketches en dans in een interactieve show.
Aan de hand van visuele, vaak komische aspecten, moesten we raden welk sprookje aan bod kwam. Zo was er het sprookje van ‘Sneeuwwitje en de 7 dwergen’, ‘Roodkapje en de boze wolf’, ‘Aladdin’, ‘Doornroosje’, ‘Assepoester’ en ‘Belle en het beest’ waarbij de aanwezigen actief betrokken werden. Het visuele werd gecombineerd met verschillende muziekgenres (zoals Mambo nr. 5, Hemelsblauw…) en dance moves (jive, chachacha, rumba, Weense wals…). Bij elk sprookje hoorde uiteraard aangepaste kledij en attributen.
Als apotheose was er de ‘Hoed’, een Argentijnse tango escenario.
Humor en spontaneïteit werden verweven met ritme en elegantie. De gracieuze bewegingen, het kunstige voetenwerk en de sensuele dansen konden het publiek zeker bekoren.
Met een stevige handdruk of een welgemeende zoen, namen Mimi en Thierry van elke aanwezige afscheid. Een gebaar dat we zeker wisten te appreciëren.
Christine De Smaele

PBM dance

Reacties

Populaire posts van deze blog

Optreden Mme. Zaza Project

Muzikaal optreden Garry Hagger

Zomerfeest in WZC Ter Caele