Muzikale start van de seniorenweek

Op maandag 18 november 2019 werd het startschot gegeven van de week van de derde leeftijd.
Op het programma stond een muzikaal optreden van Dirk Duval (gekend van radio en televisie), begeleid door Geert aan de keyboard. Zij beloofden ons een onvergetelijke namiddag met liederen die mooie herinneringen opriepen. Onze verwachtingen waren dan ook hoog gespannen.
Buiten was het water aan het gieten en koud, maar daar was binnen niets van te merken. Een goed gevulde zaal had er duidelijk zin in.
Van bij de eerste muzikale noten zat de sfeer er goed in.
Omdat onze bewoonster, Simonne Van Damme, die dag 95 jaar werd, kreeg ze onder luid applaus een ‘happy birthday’ serenade. En of Simonne in haar nopjes was!

We werden gedurende de namiddag getrakteerd op Nederlandstalige meezingers, op Franse chansons en Engelstalige hits onder de vorm van een tango, wals, slow, polonaise…
Onze dansvloer was bij momenten te klein: zien dansen, doet dansen. Ook bewoners in een rolstoel werden op de dansvloer gebracht en genoten er met volle teugen van. Wie het liever wat rustiger aan deed, zag je uit volle borst meezingen of meewiegen.
Maurice Hautekeete, bewoner van ons woonzorgcentrum, vertederde dan weer jong en oud toen hij ‘Chérie’ door de micro meezong.
Niemand had zin om terug naar zijn kamer te gaan, tot groot genoegen van de muzikanten.
We namen dan ook met spijt in het hart afscheid van Dirk en Geert, of beter gezegd ‘Dirksken’ en ‘Geertjen’ voor de vrouwtjes, zoals ze zelf aanhaalden.

Bedankt aan iedereen voor deze mooie namiddag. Wij zien Dirk en Geert graag nog eens terug.

Christine De Smaele

Danny & Geert

Reacties

Populaire posts van deze blog

Optreden Mme. Zaza Project

Muzikaal optreden Garry Hagger

Zomerfeest in WZC Ter Caele