Ter Caele kermis

Op dinsdag 5 juni stond het zomerfeest voor de beschermde afdeling op het programma.
Het thema was ‘kermis’. De ontspanningsruimte werd voor die gelegenheid geheel omgetoverd. De decoratie aan de ramen, op de tafels en aan het plafond deden je mijmeren naar de kermis van vroeger met de draaimolen, het viskraam, de paardjesmolen…
Aan elk detail was gedacht. Zelfs de outfit van het personeel kaderde in het thema.

Zodra iedereen gesetteld was, konden de bewoners en hun familie genieten van een heerlijke Vlaamse maaltijd. Er werd eerst een verfrissende aperitief geserveerd met een trio van gefrituurde kermishapjes, gevolgd door heerlijke goudbruine frietjes met een assortiment aan gefrituurde lekkernijen.
Als afsluiter werd gezorgd voor een koud romig toetje.

Nadien was er tijd voor ontspanning gebracht door de kinderen van de Vrije Basisschool Sint-Franciscus te Evergem. Een 70-tal leerlingen kwamen (ietwat onder de indruk) ons woonzorgcentrum binnen gewandeld. Het was een drukte van jewelste en ze hadden er duidelijk zin in. Wij kregen de eer om een demonstratie te zien van hun muzikale show die zij in elkaar gestoken hadden voor hun schoolfeest. De choreografie was hen aangeleerd door juffrouw Martine (mama van Stefanie Bral, ergo WZC Ter Caele).
De leerlingen van het eerste leerjaar betraden als eersten het podium. Zij brachten een dansje op de tonen van de charleston. Het derde leerjaar verraste ons met een dansje op muziek van Bruno Mars: ‘Uptown Funk’. De leerlingen van het vierde leerjaar trakteerden ons op een dansje op de muziek van ‘Your tribe speaks English’ en het zesde leerjaar bracht ten slotte een dansje op de muziek van ‘Rhythm is a dancer’.
Het was indrukwekkend en schattig om sommigen aan het werk te zien.
Als dank aan de jeugd en de leerkrachten voor het demonstreren van hun ‘dansskills’, werd hen nadien een waterijsje aangeboden. Iets waar gretig op ingegaan werd!
Bedankt aan iedereen voor het welslagen van deze fijne namiddag.

Moe maar voldaan, verliet iedereen veilig en wel de ‘kermis’.


Christine De Smaele





Kermis Ter Caele

Reacties

Populaire posts van deze blog

Optreden Mme. Zaza Project

Muzikaal optreden Garry Hagger

Zomerfeest in WZC Ter Caele