Spelnamiddag met de kinderen van internaat Het Molenschip

Op woensdag 20 maart kwamen een 17-tal leerlingen (tussen 6 en 13 jaar) van het ‘Internaat Het Molenschip’ op bezoek in ons woonzorgcentrum.
Voor sommigen was het een eerste kennismaking met ons woonzorgcentrum. Anderen waren hier vorig jaar ook al geweest.

Op het programma stonden een korte rondleiding doorheen het woonzorgcentrum en een spelnamiddag.
Na de rondleiding hielpen de kinderen om de bewoners van de kamer naar de ontspanningsruimte te brengen. Sommigen vonden het ‘cool’ om dit te mogen doen en openden galant de deuren. Ondertussen polsten enkele jongeren naar de leeftijd van de bewoners. Ze schrokken dat er nog zoveel kranige 80 en 90-plussers in ons woonzorgcentrum wonen.
Van zodra iedereen in de zaal was, installeerden de kinderen zich tussen de bewoners. Hier en daar ontstonden reeds spontane gesprekken.
Om het ijs wat te breken, werd er gedanst op de kabouterdans en de vogeltjesdans. Op de tonen van “’k heb de zon zien zakken in de zee” en ‘vlieg met me mee’, werd er uitbundig meegezongen en gebaren uitgebeeld, door zowel jong als oud.
Daarna was het tijd voor het serieuze werk.
Traditiegetrouw speelden jong en oud gezelschapsspelletjes. De competitiegeest zat er goed in! Er heerste een gezellige drukte.
Het was opnieuw hartverwarmend om te zien hoe de kinderen samenwerkten met de bewoners. Er werd 4 op een rij gespeeld, sjoelbak, ganzenspel, UNO, hoger-lager… Zowel jong als oud hielpen elkaar waar nodig.

Met een ‘big smile’ namen de bewoners en de kinderen afscheid van elkaar gevolgd door een stevige handdruk en zelfs hier en daar een warme knuffel.
Wij zien elkaar volgend jaar ongetwijfeld terug!


Christine De Smaele




't Molenschip

Reacties

Populaire posts van deze blog

Optreden Mme. Zaza Project

Muzikaal optreden Garry Hagger

Zomerfeest in WZC Ter Caele