Vzw Stal Deyaert en hun aaidieren

Op woensdag 20 februari kwam stal Deyaert bij ons op bezoek. Stal Deyaert is een vzw die mensen contact wil laten maken met aaidieren. Er wordt op voorhand gekeken of een dier zich goed voelt om als aaidier te fungeren.

Wij waren ervan overtuigd dat dieren en onze bewoners een goeie match ging zijn. En gelijk kregen we! Onze bewoners hadden er alvast zin in en keken uit naar de dieren die ze gingen te zien krijgen.

Wij kregen het bezoek van kippen, konijnen, schapen, cavia’s en de hond Tina. De dieren mogen zelf kiezen of ze mee willen op verplaatsing. Eens de trailer wordt open gelegd, beslissen de dieren zelf of ze er in stappen of niet. Elk dier mag sowieso maar éénmaal in de week mee op uitstap en het maximaal aantal uitstappen per week is drie. 
Zo hebben de dieren toch voldoende rust.

We hadden onze bewoners in een cirkel geïnstalleerd, zodat de schapen in het midden konden lopen. De andere dieren werden op een dekentje tot bij de bewoners gebracht zodat ze deze konden aaien. Je zag dat de dieren dit gewoon waren. Ze lieten zich maar al te graag van hun beste kant zien voor een foto en bleven rustig bij de bewoners op hun schoot of op tafel zitten.
Tina de hond liep ondertussen rond in de zaal en demonstreerde haar trucjes.

Zowel de bewoners, de bezoekers als het personeel genoten van de aanwezigheid van de dieren.
Voor de bewoners die niet tot in de zaal konden komen, werd er met een oude kinderwagen met daarin een konijn, cavia en kip tot op de kamers gereden. Best wel een grappig zicht.

Reggy en Nancy willen mensen intense gevoelens laten meemaken met dieren en daar zijn ze zeker in geslaagd.
Een mooi initiatief! Bedankt Reggy en Nancy om onze bewoners een onvergetelijke namiddag te geven.

Graag tot een volgende keer.


Christine De Smaele



Vzw Stal Deyaert en hun aaidieren

Reacties

Populaire posts van deze blog

Optreden Mme. Zaza Project

Muzikaal optreden Garry Hagger

Zomerfeest in WZC Ter Caele