Marjolein (11) uit Belgium’s Got Talent kwam naar WZC Ter Caele


Op woensdag 27 juni kwam Marjolein (11) met haar broers Florian en Elewout naar Woonzorgcentrum Ter Caele. Marjolein is bekend van het TV-programma Belgium’s Got Talent, waar ze het in 2016 met haar zangtalent tot in de finale schopte.

Dat er onder de jeugd veel talent heerst, bewees dit drietal gedurende de hele namiddag.

De kinderen zongen klassieke nummers zoals Avé Maria, Con Te Partiro… afgewisseld met enkele vioolnummers. We werden eveneens getrakteerd op een miauwconcert, waarbij niet alleen de zang maar vooral ook de mimiek centraal stond.
Elewout en zijn papa zorgden dan opnieuw voor enkele nummers met viool en gitaar. Dit alles werd vlot (en vaak op een ludieke manier) aan elkaar gepraat door Elewout.

Ondanks het feit dat de buitenthermometer meer dan 25 graden aanwees, zorgden vele liedjes voor kippenvelmomenten. Er werden zelfs traantjes weggepinkt. Het was muisstil in de zaal.

Tijdens de pauze namen de kinderen de tijd om mee een drankje uit te delen, te poseren op de foto of gewoon een praatje te slaan met de bewoners.

Na afloop hoorde je enkel lovende woorden: “adembenemend mooi, nog nooit gezien, wat een stem heeft Marjolein, zo’n natuurtalent…”. Lief hoe Florian, Marjolein en Elewout elkaar onderling helpen en stimuleren.

Elewout bedankte op het einde, in naam van de kinderen, zowel hun ouders als alle aanwezigen voor hun enthousiasme.

Als kers op de taart bracht Arton, de jongste telg (7) een vioolnummer. Hij eindigde daarbij met ‘aandacht, aandacht, bedankt om te luisteren en zo stil te zijn’. Dit zorgde uiteraard voor hilariteit alom.

Florian (13), Marjolein (11) en Elewout (10) staan al van kleins af aan geregeld op de planken in woonzorgcentra en geven af en toe straatoptredens. Ze volgen eveneens vioolles en zingen mee in het kinderkoor van Opera Vlaanderen.
Door deel te nemen aan enkele lokale en Vlaamse initiatieven zoals, TalGent, AMusEd en Belgium’s Got Talent, kwam vooral de bekendheid van Marjolein in een stroomversnelling. Marjolein heeft al de gelegenheid gehad om op te treden met enkele bekendere Vlaamse muzikanten zoals, Ivann Vermeer en Karel De Wilde. Maar ook in Nederland en Duitsland heeft ze al op het podium gestaan.
Ondertussen nam Marjolein ook deel aan Prodiges in Frankrijk waar ze als soliste mocht zingen met een symfonisch orkest. Ze geraakte er eveneens tot in de finale.

Bedankt Marjolein, Elewout, Florian, Arton en ouders voor deze fantastisch mooie namiddag. Tot volgend jaar!

Auteur: Christine De Smaele



2018_Marjolein

Reacties

Populaire posts van deze blog

Optreden Mme. Zaza Project

Muzikaal optreden Garry Hagger

Zomerfeest in WZC Ter Caele