Spelnamiddag met de leerlingen van internaat Het Molenschip



Op woensdag 22 maart kwamen een 26-tal leerlingen (tussen 4 en 8 jaar) van internaat 'Het Molenschip’ op bezoek in ons woonzorgcentrum Ter Caele.
De kinderen kregen eerst een rondleiding in ons woonzorgcentrum. Voor sommigen was het de eerste kennismaking met een woonzorgcentrum, anderen waren hier vorig jaar ook al geweest.
Zoals steeds zijn de kinderen sterk onder de indruk van de badkamer met badlift, een gegeerd hulpmiddel dat ze zelf graag eens uitproberen.

Na de rondleiding kwamen de kinderen een beetje nieuwsgierig de cafetaria binnengewandeld. De bewoners zaten reeds ongeduldig te wachten tot de kinderen bij hen aan tafel kwamen zitten.
Als opwarmertje werd er gedanst op de kabouterdans en meegezongen met “’k heb de zon zien zakken in de zee”. Dan was het tijd voor het serieuze werk.
Die namiddag stond traditiegetrouw een spelnamiddag tussen jong en oud op het programma. En of de jeugd er zin in had!
Het was hartverwarmend om te zien hoe de kinderen samenwerkten met de bewoners. Er werd 4 op een rij gespeeld, sjoelbak, mens-erger-je-niet, er werden tekeningen uitgewisseld… Zowel jong als oud hielpen elkaar waar nodig.

Moe, maar vooral tevreden, namen de bewoners en de kinderen afscheid van elkaar met zelfs hier en daar een warme knuffel.

Tot volgend jaar! 

auteur: Christine De Smaele


2018_Het Molenschip

Reacties

Populaire posts van deze blog

Optreden Mme. Zaza Project

Muzikaal optreden Garry Hagger

Zomerfeest in WZC Ter Caele